Crypto Alert – 3 cryptomunten om in de gaten te houden deze maand

Crypto Alert – De bearmarkt houdt aan na een korte opleving in februari. Het is wachten op een uitbraak naar boven of een verdere correctie omlaag. De vooruitzichten voor bitcoin (BTC) zijn volgens onze huisanalist Stef den Tuinder“bearish” op de korte termijn. In 2018 heeft de cryptomarkt ruim 80 procent aan waarde ingeleverd, terwijl blockchainprojecten hard doorbouwen. We pikken drie cryptomunten eruit die regelmatig genoemd worden in diverse lijstjes.

Crypto Alert – 3 cryptomunten om in de gaten te houden in maart

1. Litecoin (LTC)

Als Bitcoin (BTC) het goud is, dan is Litecoin (LTC) het zilver. Ontstaan in 2011 uit een source code ‘fork’ van bitcoin hoewel de genesisblok nooit is gedeeld. LTC heeft een ‘lichter’ proof-of-work netwerk: snellere en goedkopere transacties zijn mogelijk door kortere bloktijden. Oud-Googler Charlie Lee voorziet voor Litecoin een toekomst als peer-to-peer betaalmiddel. Een zilveren alternatief voor het digitale goud van bitcoin. Achter het project zit de Litecoin Foundation en het coreteam aan ontwikkelaars. Recentelijk heeft Lee interesse laten blijken voor privacycoins zoals Monero, ZCash en lieveling Mimblewimble. Het is aantrekkelijk om bepaalde betalingen af te schermen op de blockchain, aldus Lee. Ook wordt vergroting van de blokken overwogen.

Facts & figures

Lees meer over Litecoin (LTC):

2. Binance Coin (BNB)

De cryptomunt van Binance is de afgelopen maand februari flink gestegen. Dit momentum zet zich deze maand tot nu toe voort als één van de weinige coins.
BNB staat nu op plek 8 van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 1,92 miljard dollar. Op deze dinsdagmiddag staat de koers ruim 22% in de plus. Binance schudt diverse marketing – en communityacties uit de mouw. Ook doet de cryptobeurs uit Malta van zich spreken met de ICO-sales op Binance Launchpad. Zowel Bittorrent Token als Fetch AI verkochten in korte tijd uit. Nu staat 19 maart Celer Network op het programma. De BNB token fungeert als gateway-token om aan dergelijke ICO’s te kunnen meedoen. Zolang Binance een dominante beurs blijft en zich blijft profileren als ICO-platform, dan blijft er vraag naar de BNB token.

bnb koers

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.