Cryptobeurs Cryptopia weer open na hack medio januari

Crypto alert – Cryptopia is vandaag weer open voor beleggers na de hack van 14 januari. Dat maakt de cryptobeurs bekend op Twitter. Het gaat vooralsnog om een ‘read-only’ site, de handel in cryptocurrencies is nog niet opengesteld. Gebruikers reageren op Twitter verheugd op de heropening, één dag later dan gepland.

Update: The read-only site is now live. The holding balance from the 14th Jan is pre hack and we will be using these holdings as a baseline for calculating rebates moving forwards.

— Cryptopia Exchange (@Cryptopia_NZ) March 5, 2019

Cryptopia

De getroffen beurs heeft de afgelopen maanden benut om een nieuwe wallet-infrastructuur op te zetten. Gebruikers worden aangeraden om nieuwe wachtwoorden en een nieuwe two-factor-authentication (2FA) in te stellen. De beurs spreekt van een ‘kortingsactie’ om de getroffen klanten te compenseren. Het is nog onduidelijk hoe deze compensatie wordt ingevuld. Naar eigen zeggen heeft de beurs twee miljoen gebruikers.

Hack

Uit onderzoek van chainanalist Elementus is er bij de hack 16 miljoen dollar buitgemaakt. In onderstaand plaatje een overzicht van de gestolen tokens en de waarde (d.d. 19 januari 2019). 

Hackersgroepen

De hack van Cryptopia is mogelijk toe te wijzen aan één van twee dominante hackersgroepen in de cryptowereld. Uit onderzoek van Chainalysis blijkt dat twee hackersgroepen met de onderzoeksnamen Alpha en Beta een aantal geruchtmakende hacks op hun naam hebben staan.  Het hackpatroon van Cryptopia komt grotendeels overeen met de ‘handtekening’ van deze groepen: een funnel bouwen van diverse wallets waarmee de cryptocurrencies weggesluisd worden.

Bron: Cryptopia Twitter / Elementus

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.