De Binance Exchange

DE BINANCE EXCHANGE ONDER DE LOEP GENOMEN

Een heel groot deel van de crypto traders, trade op Binance en ook mijn collega’s van Altcoinbase geven signals in de Telegram groepen voor Binance. Ook ik zit al sinds het begin van mijn cryptoavontuur o.a. op deze exchange en ook al heb ik naar mijn idee daar wel eerst goed onderzoek naar gedaan, ik heb me in de eerste instantie laten verleiden door vrienden die daar ook actief op traden. Maar euhm, volgens mij roep ik naar iedereen DYOR oftewel:
Hoogste tijd om me eens goed in deze exchange te verdiepen, want hoe is deze exchange ontstaan en waardoor is deze zo ontzettend populair en groot geworden?
De CEO, Changpeng Zhao is geboren in China maar verhuisde in de jaren tachtig naar Canada.
Zoa had eerder in Shanhai Fusion Systems opgericht in 2005; het bedrijf bouwde handelssystemen voor makelaars. In 2013 kwam hij bij Blockchain.info als derde lid van het team (een groep vrienden) van de cryptocurrency wallet. Hij werkte ook bij OKCoin als CTO voor minder dan een jaar, een platform voor contante handel tussen fiat en digitale activa.
Binnen een half jaar werd Binance een van de drie grootste exchanges ter wereld, hoe snel kan het gaan. Qua personeel is Binance nog niet eens zo gek groot. Er werken momenteel 250 mensen binnen het bedrijf, dat is minder dan bij een aantal andere exchanges met minder trading volume.
Het bedrijf werd in China opgericht maar verhuisde zijn servers en hoofdkwartier uit China en naar Japan, voorafgaand aan het verbod van de Chinese overheid op cryptocurrency-handel in september 2017. Tegen maart 2018 had het bedrijf kantoren in Taiwan.
Vanaf januari 2018 was het de grootste crypto-exchange met een BNB-marktkapitalisatie van $ 1,3 miljard.
In maart 2018 kondigde Binance zijn intenties aan om een kantoor in Malta te openen na strengere regels in Japan en China. Daarnaast is Binance van plan naar Jersey te verhuizen om zijn Europese invloed uit te breiden, omdat het daar een exchangevergunning heeft verkregen, en is van plan fiat-paren inclusief de euro en het Britse pond toe te voegen aan de ondersteunde valuta’s.
In augustus 2018 haalde Binance samen met drie andere grote beurzen $ 32 miljoen op voor een Stable Coin project. Het idee van stabiele munten is om een cryptocurrency te bieden zonder de beruchte volatiliteit van BTC en andere populaire digitale assets .
Onder leiding van Changpeng Zhao, heeft het Binance-team ervaring met zowel wall-street als crypto-financiele zaken. Het Binance team heeft ook al meerdere succesvolle starts-ups op hun naam staan. De naam Binance is een samensmelting van ‘binary’ en ‘finance’. Blockchain werkt met binaire functies en het is een financiële exchange. Bovendien wil de exchange digitale technologie en de financiële wereld met elkaar verbinden. Zo helpt het blockchain startups via de zogeheten ‘Binance Lab’. Dit betekent dat het technische ondersteuning en management advies geeft aan beginnende bedrijven. Daarbij ligt de focus op projecten die van plan zijn om een ICO op te richten.
Het onderliggende Binance-platform is al op meer dan 30 exchanges ingezet. Het ondersteunt alle apparaten en meerdere talen en biedt een naadloze gebruikerservaring.
Het gecertificeerde matching engine is in staat om 1.400.000 orders per seconde te verwerken, waardoor Binance een van de snelste op de markt is.
Binance heeft zeer solide relaties met marktleiders, er is een enorme lijst van investeerders en adviseurs die bereid zijn om achter ons platform te staan.
Dat klinkt allemaal betrouwbaar. Maar hoe zit het nu precies met Binance in de praktijk?
Het openen van een account op Binance is gratis en vrij eenvoudig. Wel moet je uiteraard, althans dat is mijn mening, je account goed beveiligen. Dit kun je naast je inloggegeven aanvullen met een 2FA code en ook kun je een whitelist aanmaken. Dus wat dat betreft zit je wel veilig naar mijn idee. Voordat iemand munten via jouw wallet kan wegsluizen moeten ze door 3 barricades heen.

Er zijn wel een paar hacks geweest, maar deze zijn keurig ondervangen door Binance en opgelost met de traders. Laatste voorbeeld was Syscoin. Binance was er achter gekomen dat de API’s van een aantal mensen waren gebruikt. Die zijn zeer waarschijnlijk niet door Binance gelekt maar voor de zekerheid heeft Binance toen toch alle API’s geclaered. De CEO geeft ook aan dat Binance zeer veilig is als exchange en dat de reden is waardoor ze zo groot zijn geworden, het is het fundament van het bedrijf. Quantstamp (QSP) werkt bijvoorbeeld mee aan de beveiliging van Binance!
Op Coinmarketcap.com kun je precies terug vinden hoeveel en welke munten er precies te krijgen zijn op deze exchange en ook tegen welke prijs. https://coinmarketcap.com/exchanges/binance/
Op dit moment zijn dat er 387, je kunt dus wel spreken van een ruim aanbod. Om gelist te worden op Binance zijn er twee mogelijkheden: Binance vraagt een fee of een coin kan gelist worden door de maandelijkse wedstrijd. Om gelist te worden moet de munt wel aan een aantal criteria voldoen. Deze criteria blijven gechecked ook al is een munt al gelist. Voldoet een munt niet aan alle eisen wordt hij er gewoon weer af gehaald en word je hierover geinformeerd.

Binance vraagt ook fee aan de gebruikers, tradersfee. Deze kun je beperken door de Binance coin aan te schaffen en deze te gebruiken om je fee mee te betalen. Hierdoor krijg je 25% of 50% korting op de normalen feekosten. Ook voor opnemen van munten betaal je fee.
Binance gebruikt elk kwartaal 20 % van hun wist gebruikt om de BNB Coin terug te kopen. Vervolgens wordt het vernietigd, tot er uiteindelijk 100 miljoen van in omloop zijn.
Een overzicht van de fee kosten per munt kun je hier terugvinden: https://www.binance.com/en/fee/schedule
Een enorm groot voordeel voor de traders is natuurlijk naast het aanbod het volume. Binance staat hier op nummer 1 met $861.493.369.
Ook het volumevergelijk van exchanges is terug te vinden op coinmarketcap.com uiteraard.
Wat ook erg fijn is van deze exchange is dat je nadat je bent ingelogd kunt kiezen voor 2 opties om te gaan traden: de eenvoudige optie en de optie voor gevorderden. Bij gevorderden kun je gebruik maken van de verschillende indicatoren en ook voor de tradingview optie kiezen. Bij de eenvoudige versie is dat niet het geval.

Ook een leuke bijkomstigheid is dat Binance maandelijks leuke prijzen weg geeft aan traders met het hoogste handels volume. Verder worden de meeste airdops en tokenswaps ondersteund en hoef je dus niet eerst je munten te verplaatsen om gebruik te kunnen maken van deze voordeeltjes.

Toekomstplannen heeft Binance uiteraard ook. Binance zal in Q1 van 2019 een gedecentraliseerde exchange lanceren. Nu is Binance daar niet de eerste in. Ethfinex is een voorbeeld van een decentraliseerde exchange.
Binance kijkt absoluut naar de toekomst en zoekt naar innovaties in het belang van de cryptocurrency markt en wil begin 2019 een DEX lanceren waarbij niemand controle heeft over de gebruikers en hun fondsen. Inkomsten zal Binance blijven behouden door de BNB de standaard te maken voor het betalen van transactiekosten. Ook op een DEX platform kunnen transactiekosten nodig zijn om transacties te broadcasten op de blockchain. De belangrijkste reden voor het switchen naar een gedecentraliseerd platform is de vrijheid en controle die gebruikers daar over hun fondsen krijgen. Gebruikers hoeven geen account aan te maken of een aanvraag te doen om hun fondsen op te kunnen opnemen. Het handelen gaat direct via de blockchain. Volgens Binance zou het gebruik van een DEX platform fors kunnen toenemen naarmate traditioneel fiat geld minder relevant wordt tijdens het handelen van cryptocurrencies.

Op Youtube kun je diverse interviews terug vinden met de CEO van Binance, absoluut de moeite van het kijken waard. Het geeft mezelf in ieder geval een breder beeld van het bedrijf en wat het wil uistralen en bereiken. Ook geven de interviews me het gevoel van vertrouwen, zo van we doet het echt goed zo met elkaar in deze nog redelijk nieuwe wereld.

Na alle artikelen te hebben gelezen en de interviews te hebben gehoord ben ik blij met mijn keuze voor Binance en ga ik met een fijn gevoel verder traden op deze exchange.
Wil je nu nog meer weten over Binance en /of hoe je kunt handelen in Bitcoins en Altcoins, Daytraden, gebruik maken van onze Pro Signals mbt Binance en Bitmex – mail dan even naar cryptocurrencygroep@gmail.com

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.